Denník N

Credo, quia absurdum

Napriek tomu, že neustály príval udalostí spôsobuje stratu citlivosti, ešte sa stáva, že pozerám na obrazovku a neverím.

To, že oranžová medúza (vedeli ste, že medúzy majú ten istý otvor, ktorý slúži ako ústa aj ako konečník?) vyprovokuje vážny konflikt, bolo jasné. O tom, že neuzná výsledky volieb, ak ich nevyhrá, hovoril už pred voľbami a protestné zhromaždenie magiotov organizoval od začiatku novembra. Jediné prekvapenie prišlo po tom, čo prezident vyzval tupú tlupu degešov s pokazenými zubami a mozgami zahlienenými medúzovskými klamstvami, ruskými hoaxmi a q-anonovskými výtrusmi, na útok na kongres, ktorý sa chystal definitívne potvrdiť jeho prehru.

Napriek tomu, že ročný rozpočet na obranu USA je 700 miliárd dolárov, že kongres práve zasadal a že všetci dobre vedeli, že degešské branné cvičenie bolo naštartované, ochrana zákonodarného zboru bola podobná jarnému vánku. Napriek nie príliš vyvinutej druhej signálnej sústave sa heavymetalové zoskupenie The Degeshs bez problémov dostalo do budovy. Pod gruzínskou a konfederačnou vlajkou postupovali do kancelárií a po vandalizácii zariadenia a selfíčkach s policajtmi neúspešne zaútočili na zasadačku, kde mali v úmysle zničiť dokumenty s výsledkami hlasovania. Po ukončení branného cvičenia, kým boli zákonodarcovia v úkrytoch, boli jeho účastníci v zdvorilom sprievode bezpečnostnej služby vyprevadení s ospravedlňovaním dole schodmi na ulicu.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Donald Trump

Komentáre

Teraz najčítanejšie