Denník N

Milí optimisti!

Peklo vo vízii Hieronyma Boscha.
Peklo vo vízii Hieronyma Boscha.

Neodrádzam vás od nákupu rodinného balenia toaletného papiera, ale do stavby viacgeneračného domu by som sa veľmi nepúšťal. Ak namietate, že ľudstvo sa zatiaľ z každej kalamity dostalo a takto dobre nám vlastne ešte nikdy nebolo, dejiny ľudstva sú vzhľadom na existenciu planktónu len mizivou epizódkou.

Ťažko je rozhodnúť sa, či nás z povrchu zemského odstráni meniaca sa klíma, topiaci sa ľad, lesné požiare v sovietistane, ktoré sa už nikto ani neobťažuje hasiť, terajší vírus alebo až ten ďalší, ktorý možno zmutuje z toho, ktorý práve teraz zabíja všetky zajace po celom svete, alebo každou hodinou sa zvyšujúca nadkritická koncentrácia príšernej blbosti kombinovanej s internetovými klamstvami a bezuzdnou hrabivosťou.

Ako kratuľko Umazanček Strakatý, aj ja by som rád dodržiaval jednu z jeho životných zásad – ničomu sa nediviť -, ale občas to nejde. No nejde. Napríklad v piatok. Vedúca osoba slobodného sveta, stabilný génius, ktorý drží pokope najmä vďaka lepkavej kombinácii oranžovej pleťovej masky a laku na vlasy, sa prezentoval v rozhovore pre jemu naklonenú Fox TV. Ak niekto z mála mysliacich

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie