Denník N

Reality show must go on

Foto - autor
Foto – autor

Pred pár dňami vojenská polícia a bližšie neidentifikované ozbrojené zložky rozohnali granátmi a plynom úplne pokojný protest, vrátane kňazov, pri kostole pri Bielom dome, len aby sa Trump mohol odfotiť s Bibliou (z ktorej na niekoľkonásobné požiadanie nikdy nedokázal odcitovať ani slovo). Jeho spolupracovníci, spolustraníci, senátori, sponzori a voliči prechádzajú aj tento, zatiaľ špičkový prejav totality a diktátorstva mlčaním. Zjavne vedia prečo. Hodia sa im daňové úľavy, zrušenie kontrolných mechanizmov vo financiách i environmentálnych opatrení, lebo všetci kašlú na to, čo bude zajtra.

Odvtedy uplynuli celé dva dni, takže stabilný pomaranč vypustil niekoľko ďalších skvostov, napríklad ten, že zavraždený George Floyd má dnes skvelý deň, keď sa zo záhrobia pozerá na prudký pokles belošskej nezamestnanosti.

Prepychové obchody v Soho a okolí boli vykradnuté organizovanou bandou, ktorá prišla vo veľkých SUV (vrátane Rolls Royce). Polícia sa prizerala a nezasiahla. Trumpovi sa bude hodiť zvaliť všetko na protestujúcich hipsterov a adolescentov.

Celý Manhattan je už zadebnený. Buď preto, že obchod už vylúpili, alebo ako prevencia. Všetky prepychové obchody na Piatej avenue od Central Parku až po downtown. Dokonca aj

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie