Denník N

Festival pokračuje

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Zvykli sme si, že žijeme v nepredstaviteľnom a hranica nepredstaviteľného sa každým dňom posúva. Realita zmizla a vo vákuu sme ochotní či nútení akceptovať ako nový normál aj tie najväčšie absurdity. Rozum, ohlušený prívalom viac či menej katastrofických správ, už ani veľmi nerozlišuje kvalitu udalostí a z pomalého varenia žaby sa stalo svižné nastoľovanie totality sprevádzané netajeným ožobračovaním tých, čo ešte niečo mali. To všetko za zvuku fanfár, hrajúcich nápev „Takto dobre nám ešte nikdy nebolo“.

A je to pravda. Mohli sme si niekedy predtým dovoliť prezidenta, ktorý na svoje golfovanie minul 134 miliónov dolárov? Veď ako lepšie osláviť dosiahnutie rekordných 100 000 mŕtvych než golfom?

Za jeho výroky a tweetovanie by kohokoľvek iného hospitalizovali na psychiatrickom oddelení. Kostoly vyhlásil za nevyhnutnosť a nariadil ich okamžité otvorenie a pohrozil guvernérom, že ak neposlúchnu, tak im to nariadi a zastaví federálnu podporu, aj keď mu to ústava nedovoľuje. Ale tá už prestala platiť dávnejšie. Presnejšie odvtedy, čo prezident vyhlásil, že veterné mlyny spôsobujú rakovinu a že voliť nie je právo, ale pocta.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie